fredag 29 augusti 2014

HÄR HÄNDER DET GREJER ....

BLOCKET var ett bra ställa att sälja möbler på.
En blå fåtölj - den blå/vita soffan - en våningssäng har blivit sålda. Sängen var mycket attraktiv tydligen, för där kom det många svar. Kvar att sälja är nu min röda Howard-fåtölj med pall, men tjejen som köpte soffan blev förälskad i den och undrade om jag kunde vänta till hennes nästa löning - då skulle hon komma och hämta den. Klart jag väntar på henne, så länge nu ingen ringer genom Blocket.

För att ersätta våningssängen har jag köpt en 140 cm bred säng till mina gäster. Den får jag hem på onsdag denna veckan. Väggarna i gästrummet såg bedrövliga ut, men den flinka dottern har ordnat nymålning av hela rummet. Det är nu superfint och fräscht! Vitt med dragning åt rosa.( Det fanns även vitt med dragning åt grönt eller blått.)

En garderob (som blivit sned och ful) slängdes av snickaren och så flyttades andra garderober ihop. Det här ger mig nu plats att kunna ha symaskinen uppe på ett litet bord. Min Husqvarna är så tung, att jag varje gång måste be starka barnbarnet om hjälp att lyfta upp den.

Nu har jag trevliga inköp att göra - täcken - sovkuddar - överkast - matta samt bord till symaskinen. Gardiner finns redan - helfordrad sidengardin.

Min lilla papegoja undrar vad jag håller på med i hennes rum - hon tittar nyfiket på och pratar ibland med mig.

Väldigt bra och skönt känns det också att ha rensat ut och slängt en hel del "skräp", som jag sparat  "utifall...att"...... Det kommer att bli så fint i mitt nya gästrum!



 
Det är verkligen roligt att förändra och förnya. Känns nästan som att börja om från början!
 
 

torsdag 21 augusti 2014

SÅLDA MÖBLER

Genom annons på Blocket har jag nu lyckats sälja min söta soffa och den blå fåtöljen. Det är inte helt enkelt att sälja via Blocket för spekulanterna lovar och lovar att komma och så dyker konstiga förklaringar upp om varför de ej kunde komma. Därför är jag nu extra glad för att det jag helst ville "bli av med" har sålts och hämtats. Den röda Howardstolen + pall behåller jag tills vidare.

Så nu gäller det för mig att gå på jakt efter ny soffa. Jag tror att jag vet vad jag vill ha, men så är det ju det där med måtten, som ju också måste stämma. Ibland kan det handla om bara några centimeter.

I början av veckan ramlade min markis ner - så där huxflux bara. Igår var min Markiskille här och lagade det trasiga och tur hade jag att det gick på garantin. Nu har jag åter mitt sköna sol- och vindskydd, men nu har ju dagarna blivit svalare och klarare, så solskydd behövs kanske inte längre.

Renovering av gästrummet håller också på att ske, så det är mycket som händer här hemma hos mig just nu. Och jag är en sådan person, som helst ville ha allt klart igår, och därför jobbar jag hårt för att bli klar fort, fort, fort.

Hoppas jag får något trevligt att visa för er så småningom. Fortsatt trevlig och skön sommar önskar jag er alla.


söndag 17 augusti 2014

MÖBELFÖRSÄLJNING VIA BLOCKET

Länge har jag gått och funderat på att göra mig av med vissa möbler och så äntligen kom jag till skott och lade ut en annons på blocket. Detta är vad jag vill sälja:


Howardfåtölj med pall

Söt soffa i spansk design

Flera köpare ringde om soffan och en tjej ville ha både soffan och den blå fåtöljen. När hon äntligen kom för att hämta möblerna - i en bil typ Fiat 500 - gick ju inte soffan in i bakluckan! Så klart inte! Tydliga mått hade jag angivit i min annons - men det gick inte fram. Fåtöljen tog hon med sig och nu står jag här och får börja om från början igen och kontakta alla de som visat intresse för soffan. Håll tummarna för mig att jag blir av med den snabbt. Den röda fina Howardfåtöljen med pall är också kvar till försäljning.

Jag hoppas på bättre tur under kommande vecka, så att jag kan börja planera nyanskaffning.