fredag 31 januari 2014

RARA SAKER SOM JAG FÅTT ELLER KÖPT AV MINA BLOGGVÄNNER

Här följer 3 vackra kort som jag köpt av
Elisabeth Hellman - LISAS HUS


Korten är så vackra att jag inte näns skicka dem
till någon, så de plockas fram ur lådan och
beundras litet då och då.

En vacker Pärlbrosch, som jag fått av Ingrid -
Kina-turisten MUSIKANTA

Här förvarar jag ljus - vinst hos Helena
VILDAELLA
Varje jul och födelsedag får jag njuta av
hennes underbara handgjorda kort, som
sparas i en liten ask.


Ett rart hjärta hänger på bad/toa-dörren,
köpt av Stina - HEMMA PÅ LANDET

Det här gjorde söta Christina till mig då jag började
blogga 2007, men hon försvann i rymden

Ännu ett verk av Christina
 
Ett sött litet doftljus, som jag fick av en vän
innan hon "spolade" mig.


Så många rara och fina vänner som jag har fått genom Blogspot!
Det gläder mig verkligen.


 

onsdag 29 januari 2014

BLINKANDE UTEBELYSNING

Äntligen har den skarpt blå/gröna blinkande
 ljusklädsel på en nära grannens balkong
och vägg
BLIVIT NERMONTERAD
 
 TACK FÖR DET!!
 
(Klicka på bilderna så kanske det syns bättre)
 
  
 
 


Min egen lilla diskreta tallbeklädda ljusslinga på balkongräcket är nu också förpassad till källaren.


torsdag 23 januari 2014

Ett litet livstecken från mig.
Lugn och ro skulle jag ju ha och med kortare sittningar vid datan, har jag också fått mer tid till att göra andra trevliga och nyttiga saker.

Julen är helt bortstädad och kvar finns den stora vita julstjärnen, som är lika vacker som när den inköptes. Kvar är också de två röda julstjärnorna, som också bara strålar SAMT Amaryllisen, som grannen hade med sig på Nyårsaftonen. Men det här med blommor är ju ett kapitel för sig. Inte 17 kan man städa bort vackra blommor bara för att dom egentligen hör julen till?





Som jag brukar göra i januari - så har skett även i år - alla lådor och skåp städas ur rejält och i år mer än någonsin. Allt (och jag menar ALLT) som bara blivit liggande år ut och år in sorteras bort. Klockor, smycken, mynt, kläder, skor, väskor, tidningar, böcker - för att inte tala om alla gamla papper - har jag sorterat i sälja/skänka/slänga-högar. Allt "skräp" landar i mitt matrum och när all rensning är klar gäller det att effektuera alla högar som växt sig där inne.

Skrivarbetet har gått väldigt bra. Allt jag fått fram om morfar/mormor finns nu nedskrivet. Så ock allt jag lyckats hitta om farfar/farmor. Bilder har jag plockat ihop och där ska dottersonen hjälpa mig att scanna in bilderna i rätt ordning till texten.



Sorg har vi fått i familjen. Min dotters svärmor har somnat in i en ålder av 91 år. Hon var ganska sjuk mot slutet, så det var skönt att hon fick den eviga vilan och slapp lida. Ett långt och innehållsrikt liv fick hon och som den väninna hon blev till mig, känns det väldigt tomt att inte ha henne kvar att kunna träffa eller prata med en stund i telefonen.


 
Solen har faktiskt tittat fram några dagar och det har varit skönt med promenaderna, men kallt trots att det inte är många minusgrader.
 
Jag känner mig inte riktigt redo att ta upp bloggandet helt och fullt, men tittar in till er och hälsar på när jag känner så. Hoppas ni förstår hur jag känner.
 
KRAM TILL ER ALLA
 
 
 
 

fredag 10 januari 2014

LUGN OCH RO

Jag har decimerat mitt data (blogg och FB) engagemang ordentligt. Kanske jag inte kommenterar hos er lika ofta som tidigare - nu vet ni.

 Jag har ett stort skrivarbete framför mig och kommer bara att titta in till er sporadiskt. Ha det gott så länge - jag kommer tillbaka så småningom

fredag 3 januari 2014

NU ÄR GLADA JULEN SLUT HOS MIG


Handvirkad stärkt stjärna


Årets nyförvärv


Årets tryffel att njuta av efter avklädningen 

Nu plockas prydnaderna ner

Nyårsdagen
och dottern önskar GOTT NYTT ÅR
med underbar rosenbukett

Jag älskar rosor och dessa var årets första


Idag är vanlig fredag och dammsugaren åker fram som vanligt för att städa bort alla helgdagar.
Det kommer ju nya väldigt snart - Trettondedag Jul

Jag ser fram emot det nya året och allt det kommer att erbjuda av både glädje och sorg.


 

onsdag 1 januari 2014

NYÅRSAFTON

Fem ensamma seniorer (grannar) från min tidigare SENIORKLUBB hade jag inviterat till en lunchsammankomst. Jag hälsade alla välkomna med ett glas bubbel och med en önskan att vi alla ska få må gott och ha ett fint år 2014.

En god förrätt blev det med inlagd sill och Janssons. Därefter en tallrik med litet blandat: prociutto med avocadocreme fyllning, paté med gurka, köttbullar, hemgravad lax med hemlagad sås och potatisgratäng. Laxen var sagolikt god. Därefter serverade jag ostar med kex och druvor. Som dryck fanns vatten och vin.

Och så tog vi en liten paus i ätandet. Under tiden gjorde jag -
Kaffe med vispad mjölk - sockerkaka med Lemon Curd och knäckkakor avslutade måltiden.

Vi åt sakta och länge och eftersom alla är till åren komna hade jag sagt att "när du är trött" är det bara att gå hem. Så strax efter kaffe tackade 91-åringen för sig och jag följde henne en trappa upp. Därefter var 86-åringen trött och jag ledsagade henne och hennes rullator hem till trappuppgången näst intill.

Hemma igen så tackade 87-åringen för sig och hon bor mittemot, så hon klarade sig hem själv.

Men så blev det för mycket för den sista damen och hon blev så dålig att jag var tvungen att ringa till 112 för att få en ambulans. Den kom rekordsnabbt - ca 12 minuter! Det var tur att min närmaste granne, Olle 86, var kvar. Tillsammans hjälptes vi åt att tömma och byte skålar damen kräktes i, badda pannan och öppna upp fönster. Jag var väldigt glad när 112 -killarna kom och övertog ansvaret för den oroliga damen och körde henne till SÖS.

Sedan fick jag jaga mobilnummer till hennes son för att informera honom om det hela.
Därefter tog Olle och jag ett glas vitt för att lugna ner oss. Och tittade på Skärgårdsdoktorn, men där var det också bara elände - tur att det var på TV. En riktig pers hade vi gått igenom.

Idag på förmiddagen kom väninnan hem igen och var som vanligt. Anledningen till det snabba förloppet vet jag inte, men kan ha mina aningar. Så tacksam hon var - hon visste inte hur hon skulle tacka mig för all hjälp, och ledsen var hon för allt besvär hon ställt till med. Men det var ju inte med vilja precis och man ju inte rå för om man blir hastigt dålig. Skönt bara att hon kom på benen så fort.

NU ÄR DET NYTT  ÅR - smällar och fyrverkerier var fler och större än vad de brukar för att inviga detta året.

Nu vill jag hoppas att VI ska få må bra och vara friska hela detta år. Det önskar jag mina barn, barnbarn, släktingar, alla vänner och trevliga grannar. Sköt om er !