måndag 25 februari 2013

PELARGONER OCH ANDRA BLOMMOR

Blomlådan som brukar vara på balkongen, har kommit
upp från vinterns källarförvaring. Där har den stått
från slutet av september till förra veckan, då det blev
omplantering.

Se så många fina gröna blad plantorna redan har fått.

Rara novemberkaktusen blommar för fullt. 

..... och vid soffbordet står veckans tulpaner.


Det är mysigt med så mycket fina blommor omkring sig.

Hur går det för era pelargoner?

KRAM FRÅN
ELEONORA



 

torsdag 21 februari 2013

VINTERVECKA I DALARNA

 
Tillsammans med sonen och lilla Guldlock
har jag firat en semestervecka i GRÖNKLITT,
som ligger norr om Orsa.
 
 
Receptionen vid Grönklitt
 
Den här gulliga stugan var vår under veckan

Första dagen inleddes med en slädfärd och allmän rekognosering.

V
På byns restaurang beställde Guldlock en Pizza Hawaii,
som smakade läckert efter en lång skiddag.
Varannan dag blev det åtskilliga timmar i slalombacken och min goa 6-åring susade nerför  i hiskelig fart - och ut/in i blåbärsskogen. Det var imponerande att se henne - helt orädd och med "rätta knycken" i benen.


På hemvägen passerade vi Rättvik och där hade man
låtit Siljan spruta vatten genom en slang så att
vattnet frusit till en "fontän". Det gör man tydligen
varje år och vackert konstverk var det!
(Förstora bilden)

Besök i Fryksås där midsommarstången var vit av snö!
En underbar vecka fick vi tillsammans och tack snälla son för många goda middagar och tack snälla Guldlock för din sprudlande glädje och underhållning under hela veckan. En vecka som jag gärna tar i repris när som helst!


torsdag 7 februari 2013

FEBRUARI

Tiden rusar framåt - fast jag ibland tycker att det går med snigelfart. Men januari månad gick ovanligt fort det här året och februari, som ju är en kort månad, brukar ju pinna på ganska snabbt också.

I januari har jag läst om och lyssnat till: Beethoven, Brahms, Chopin, Mozart, Händel, Bach. Huruvida någon lärdom har gått in i knoppen har inte så stor betydelse. Däremot att ja tagit tag i något som länge varit ett projekt för mig och någonting kommer att fastna, det är jag övertygad om.

Sedan kan man väl kanske börja hoppas på varmare och skönare vindar i mars. Hur som helst blir det en vår det VET jag och den kommer att vara mycket efterlängtad.

Kreschendo på vintern blir för mig kommande vecka, då sonen-familjen och jag ska tillbringa en vecka i hyrd stuga i Grönklitt Stugby. Skidåkning och utfärder är det meningen att det ska bli, ja för min del blir det inte skidor, men väl promenader.

Sedan har jag ju mina februari-projekt att sätta fart på. Alltså studier av buddhismen och läs/lyssna på Vivaldi. Samt ständig repetition av ovan nämnda giganter. Låter det inte trevligt?

Nu ska jag fixa litet för det kommer snart ett viktigt besök som vill gratulera mig just idag. Fyller nämligen en fullständigt obetydlig summa år - inget att fira - men ett trevligt besök är ju alltid något att se fram emot.

Flera av mina bloggvänner så såå jätteduktiga och gör ofta inlägg på sina bloggar. Jag läser och kommenterar men har själv tappat litet gnista eftersom jag inte kan greja till det där med att få med bilder i mina inlägg. Ibland lyckas det, men för det mesta inte.

Ha det gott alla vänner och härlig februari önskar jag er alla!