tisdag 28 augusti 2012

Besök i Öregrund




Hamnen i Öregrund
 
Vi var tidigt ute, så Stora Gatan var nästan folktom
 
Min rara väninna bjöds på glass
Vi tog bilfärjan över till Gräsö för att titta på fyren

Framme vid fyren som är daterad 1873


 

På andra sidan kan man ana Forsmarks kärnkraftverk.
Förstora bilden så syns det något bättre




Trevliga dagar hade jag hos mina vänner med god mat och goda franska viner. Vi gjorde även andra utflykter. Om dessa skriver jag i ett annat inlägg.

 





fredag 17 augusti 2012

ÄNTLIGEN SKÖN VÄRME


Så ljuvligt skönt det äntligen blev - precis lagom till skolan skulle börja och alla semestrar var slut. För oss som inte förvärvsarbetar blev det sköna dagar att få ta till sig och förhoppningsvis kommer det att bli många fler.

Min sommar har varit omväxlande.
Den inleddes vid midsommartid med besöket i Tylösand, där min dotter, dotterdottern och jag tillbringade några dagar och då dottern passade på att fylla år. Vi bodde i min svågers hus och gjorde dagligen besök hos honom på äldreboendet. Den matlagningsduktiga dottern lagade en av svågern önskad festmåltid, som vi tog med till honom och han fick njuta av; moules marinière, bergtunga med färska räkor i vitvinssås och jordgubbar med glass. Litet shopping och kafébesök i Halmstad hann vi också med.


Min nästa semesterresa ställdes till England och Devon - till Dartmouth. Dit reste jag med son, sonhustru och lilla Guldlock (som nu hunnit bli hela 6 år). Vi  bodde i ett mysigt hus ´på landet´- supermodernt inne - byggt med skiffer och hade charmigt grästak. Många och händelserika utflykter blev det från den fasta bostaden vi hade.

Sedan blev det några regniga dagar hemma och så bilade jag till Sigtuna, där jag satt och frös och regn och hagel irriterade, jag hade hyrt ett hus för en vecka, men efter fyra dagar stod jag inte ut längre utan packade ihop för hemfärd.

Här hemma har balkongen och möbeln i trädgården varit en tillgång. På eftermiddagen brukar husens ´tanter´samlas och prata bort någon timme eller två. Det brukar vara trevligt - för det mesta.

Besök har jag haft av två klasskamrater; min ´franska´väninna och min ´spanska´. Snart reser de tillbaka till sina hem igen och så ses vi inte på ett år eller så. Som avslut på denna sommar kommer jag att besöka den ´franska´damen under kommande veckohelg. Det ser jag fram emot.

Ja så har då snart denna sommar gått till ända. Vädermässigt har den varit den sämsta jag någonsin kan påminna mig. Och nu ser jag otroligt mycket rönnbär på träden. Det sägs ju att då blir det en kall vinter. Bäst att ladda upp varma kläder och skor - det är ju rea nästan överallt nu.

Höstsäsongen inleddes igår med besök hos tandläkaren. Inga hål och allt såg bra ut. Det är väl någonting att vara lycklig över?




onsdag 1 augusti 2012

Vad händer med alla Bloggare? Har ni tröttnat på att läsa och kommentera i bloggvärlden?

Jag märker för egen del men också hos bloggvänner som jag besöker, att kommentarerna
blir färre och färre.

Är det månne Facebook som tagit över? Vad tror ni?

Här finns i alla fall en som saknar vännerna.