onsdag 30 maj 2012

MIN NYA KAFFEBRYGGARE

NESPRESSO -

brygger gärna aromen RISTRETTO (kolla TV-reklamen med George Clooney) -- som betyder kraftfull och kontrastrik! De ni - inte illa!

Om kaffet smakar gott? .. jajjamen!


en kapsel per kopp
Espresso eller vanligt




 

måndag 28 maj 2012

BALKONGVACKERT

Det är så vackert med Kaprifolen som letat
sig ända från gatan upp till min balkong!  

Många vackra blomklasar hänger både synligt
och litet mer gömda.


På motsatta sidan växer Pelargonerna för fullt och
så de nyplanterade Petunior, Lobelia och Lavendel



söndag 27 maj 2012

MORS DAG

På nätet läser jag:

"För att du alltid ska komma ihåg mors dag, så vet du nu att den alltid infaller den sista söndagen i maj.
Det svåra är inte att komma ihåg denna viktiga dag, utan det är att komma på hur man ska uppvakta den kanske viktigaste personen i ditt liv. Din mor."

Det är inte allom förunnat att bli MOR, men alla vi levande människor har en.



onsdag 23 maj 2012

SORTERING AV KLÄDER .......

....... från min egen garderob och från dotterns har gjorts och nu har jag tvättat, strukit och gått igenom allt noga, noga - för att idag åka in till Staden och lämna en kasse till Second Hand och en kasse till Stadsmissionen. Skönt att bli av med allt som upptagit mitt matbord några veckor. Det krävs faktiskt en hel del arbete med att fräscha till alla plaggen så att dom ser som nya ut igen. En kasse med skor blir kvar och den får gå till Erikshjälpens gröna container vid mitt kommande besök på ICA Maxi.

lördag 19 maj 2012

VECKANS BLOMMOR

12 underbara blommor har denna orkidé, som blommar om för tredje gången

Flamingon, som blommat oavbrutet i 8 år!

n
En vacker Hibiscus fick jag igår av grannen
som tack för alla Seniormöten

Pelargonerna har nu hamnat på balkongen och
har många, många knoppar

På balkongen finns även årets första glädje,
Penseerna



Nästa vecka ska jag fylla på de tomma krukorna och
 sedan är det bara att glädja sig åt allt det vackra.


tisdag 15 maj 2012

Så har jag nu haft besök av hantverkare, som fixat in kyl/frysen på rätt plats i köket. Ett väggfast skåp fick flyttas för att jag skulle kunna ställa upp kyldörren helt. Ovanskåpet måste därför också flyttas några centimeter och endast en av två vägghyllor kunde få plats att återställas. Väggen är nu ful och röda pluggar sitter kvar i de hål som inte kunde utnyttjas. Så vad nu då? Jo en målare måste komma hit och hjälpa mig måla väggarna och då måste ju även taket få sig en omgång. Och inte gillar jag skåp och lådor i träfärg! Ombyte där också kanske - om det inte blir för dyrt. Och så var det då bänkskivan.... den vill jag ha mörkbetsad.

Hur kunde det bli så här mycket bara för att diskmaskinen pajade? Men man får väl krasst räkna med att det hör till underhållet och ger bättre värde åt lägenheten.

Det gäller att ta nya tag nu och välja ut dörrar och lådfronter och  nya handtag, så att jag  får en uppfattning om vad det eventuellt kommer att kosta.








söndag 13 maj 2012

Seniorklubben

.... har nu haft sin sista sammankomst under min ledning.
Mina händer orkar inte längre utföra allt som behövs för en sammankomst samt även återställande och städning av lokalen. Seniorerna är alla äldre personer och ingen orkar ta vid efter mig.

Trevlig avslutning hade vi i fredags och festade på läcker lax/räk smörgåstårta, gott vitt vin och därefter kaffe med liten kaka. Avtackad blev jag och fick även motta några presenter.


Bordet är dukat till avslutningsfest

Blommor från trädgården pryder bordet

En fantastisk smörgåstårta ska vi festa på

Förväntansfulla seniorer


Ja nog ser det lockande ut!

I sex år har jag så gott som månatligen ordnat dessa träffar - och nu är det alltså slutordnat för min del.



torsdag 10 maj 2012

TÄNKBARA ORD .....

....... som ni säkert har hört förut, men tål att upprepas:


Det var som det var
tills det blev som det blev.
Det blir som det blir
när det är som det är.
Det är som det är
tills det blir som det blir.
Faran är att det blir som det var.

(Alf Henriksson)





måndag 7 maj 2012

NYA VITVAROR

Diskmaskinen ville inte vara med längre och när jag kollade frysen var även den på sluttampen, så det var bara att lätta på plånboken och ta sig till stora inköpsaffären och skaffa nytt.

Nu har jag en läcker kyl/frys och en ny diskmaskin installerade. Flyttgubbarna jobbade snabbt och vant och tog med sig allt förpackningsmaterial och de gamla maskinerna.

Litet justering måste göras ang. kylen, där en golvlist måste tas bort för att ge bättre svängyta för kyldörren.  Han som ska göra detta  ska komma under dagen och jag hoppas att det ska räcka för att få kylen på plats. I sämsta fall kan man hänga om dörrarna eller flytta närstående bänk några  centimeter.

Bra kändes det också att kunna torka rent dessa utrymmen före installationen och gissa bara om det behövdes!

Fint kyl/frysskåp från Samsung

Diskmaskinen från Cylinda


fredag 4 maj 2012

OPERABESÖK



Min goa dotter inviterade mig i förra veckan till ett besök på Operan för att se föreställningen BOHEME. Den operan har ju underbar musik av Giacomo Puccini och jag hade en tidigare föreställning (långt tidigare för 20 år sedan kanske) i tankarna när vi sjönk ner på våra utmärkta parkettplatser.

Föreställningen var platt - scenografin minimal - rekvisitan obefinnlig. Det tog hela första akten innan sångarna hade sjungit upp sig!!

Konstigt tycker jag att det är att konstnärliga scenografer ska omarbeta scenerna till så avskalad enkelhet  att det blir bilder utan  atmosfär och som varje besökare för sig måste anstränga sig att tolka vad det är som händer på scenen. Jag undrar stilla vad en scenograf får lära sig under utbildningen. Och så undrar jag varför det är så fel att inreda en kammare i stil 80-tal, 40-tal osv. med säng, bord, lampa och öppen spis osv.? För att skapa atmosfär!

För någon tid sedan var sonen och sonhustrun också på Operan för att höra CARMEN. Det var så olidligt dåligt att dom gick i pausen! Musiken var som vanligt utmärkt men inte ens sångarna - och speciellt inte Carmen herself - kunde uppnå vad en sådan opera kräver. Och scenografi var det inte tal om. Och särskilt operan CARMEN skulle kunna bjuda besökarna på mustiga scener och raffiga bilder!

Vad har hänt - om rekvisitan endast är ex. en stol och en tekopp?? - hur tror då de som bestämmer att det ska locka publik till en torftig, miljöfattig scen?

DRAMATEN har också bekymmer med sjunkande besökarantal.  Kan det vara samma sak där?

Vi behöver ju det där extravaganta och drömvärlden som finns på en scen - ibland.