tisdag 28 februari 2012

Jag känner inte riktigt igen mig på Blogger idag. Man har tydligen ändrat i Kommentar-platsen. Någon mer som tycker så??

måndag 27 februari 2012

MIN KARAMELLSKÅL.....

---- har lockat fler än en gäst att vilja smaka av härligheten.

Men så förvånade alla blivit då det bara var godis
"på låtsas".

lördag 25 februari 2012

MITT BLÅBÄRSRIS .....

...... blommar så fint och grönt!




onsdag 22 februari 2012

JAG HAR VUNNIT ETT PRIS ....

........ hos Helena. -- http://vildaella.blogspot.com.


Denna underbara mini-kasse / eller mini-bag om man så vill - i den förvarar jag numera mina ljus.





måndag 20 februari 2012

GAMLA BÖCKER

I bokhyllan och som dekoration i hemmet
ligger mina gamla böcker. Idén att visa "gamla" böcker fick jag av
Kan rekommendera ett besök på hennes vackra blogg!
Så här ser det ut hos mig.





                                                                  Gamla UGGLAN


Familjebibeln - som i år fyller 100 år - och andra biblar. Vackert knypplat bokmärke, som min kusin Gertrud har gjort till mig inför konfirmationen.



Kunglig prakt från barock och rokoko och Kungliga Slott, ritningar och teckningar


Lilla Katekesen från 1878 står inom glas och ram.

Snart är det dags att göra ett ryck igen i bokhyllan - en del behöver sorteras ut, men var gör man av med alla ointressanta böcker. Man kan ju inte slänga! Hoppas att Lions Loppis fortsätter att ta emot gamla böcker.







lördag 18 februari 2012

HUR KAN EN NÄSTAN VISSEN TULPAN VARA SÅ VACKER?




Nu är den vackra buketten vissen - men den var vacker hela veckan.

fredag 17 februari 2012

GULLIGA HELENA ......



....... uppvaktade mig på födelsedagen med ett underbart fint vintage-kort, som hon själv tillverkat. Jag blev såå glad att bli uppvaktad av en rar bloggvän. Ni hittar henne på http://vildaella.blogspot.com.


Tack också alla ni andra som uppvaktade i bloggen och på Facebook! Alla hälsningarna gjorde det riktigt angenämt att fylla en massa år!!

onsdag 15 februari 2012

NU HAR KAMERABILDERNA BLIVIT ÖVERFÖRDA TILL DATAN

Gullige barnbarnet var här idag och förde över mina kamerabilder till datan, så jag har mycket att visa för er. Börjar med de sist tagna - från min födelsedag. Inget märkvärdigt att fira, men roligt ändå att samla några vänner till en måltid.

Välkomstdrink - härlig champagne med
pepparrot+räk fyllda petit-chou samt laxsnittar
som drinktilltugg.
Glömde förståss att fotografera härligheten! 

 

Lasagne på kycklingfilé

 

Pizza för ungdomarna


Hallonpannacottapaj till dessert


Litet gott att dricka därtill
Vackra blommor och ett fint armband fick jag i present.

Vi blev åtta personer och hade en mycket trevlig stund tillsammans.





måndag 6 februari 2012

KALLT UTE ....

...... och för mig tar det emot att "gå ut och gå". Men små promenader blir det i alla fall. Ibland bara till soptunnan, men idag blev det en längre promenad i strålande sol men med blåst runt öronen.

Jag har börjat med "efter julstädningen" och hittills har sovrum och matrum blivit hårt attakerade. Alla väggar är dammade, möbler, golv, tavlor och prydnadssaker är avtorkade, dynor borstade. Lådor och garderober rensade. Och sängen blev specialbehandlad med tvätt av allt och dammsugning av alla madrasser. Fönster är kvar tills värmen kommer tillbaka och tills dess är det väl så dags att börja om från början igen. Det blir litet gjort då och då i min egen takt och ork, utan brådska eller stress. Men skönt känns det att ha kommit igång - för att inte tala om den rena doften som svävar över min framfart.

På onsdag blir det besök hos reuma-läkaren för kontroll. Därefter blir det nog litet shopping på stora Åhléns, där jag trivs att strosa omkring. Dom har dessutom en finfin Hemköp i bottenplan och har ofta goda erbjudanden.

I morgon är det fylledag för mig, men nu har jag slutat att räkna åren. På lördag har jag dotterns familj på liten festmiddag och ännu har jag inte bestämt vad jag ska bjuda på. Två äter inte kött, barnen äter inte skaldjur och inga såser så ibland vill inte fantasin räcka till. Kanske köper jag färdigt - sushi och pizza??

Stor varm kram till alla kära bloggvänner i den här ryska kylan.

fredag 3 februari 2012

BEGRAVNING - VACKER, LJUS OCH KÄRLEKSFULL


Mitt barnbarn, som är 18 år, har förlorat en kär vän och skolkamrat. Rara, vackra och alltid glada Cecilia har lämnat denna världen. Igår var det begravning i Uppenbarelsekyrkan i Saltsjöbaden och kyrkan var fylld till sista plats! Kamrater från dagis, mellanstadiet och högstadiet - alla var samlade och många hade även sina föräldrar med.

Vacker musik spelades under tiden församlingen tog plats. Prästen, Katarina Tingström, hade en klar och vacker, något djup, röst och talade mycket känslosamt och kärleksfullt.
Griftetal hölls av modern och Cecilias fästman, en fantastisk konstellation där båda var påtagligt närvarande och talade kärleksfullt om vackra och även roliga minnen tillsammans med Cecilia. Den unge mannen, som just börjat leva sitt liv tillsammans med sin älskade, talade så vackert och orden vibrerade av kärlek, något som rörde hela församlingen till tårar. Han var storartad och mycket beundransvärd, och visade generöst sin kärlek till Cecilia för hela världen.

Vid avskedstagandet lade alla sin vackra ros på kistan och skrev med tuschpennor på kistlocket en sista hälsning till den avhållna Cecilia. Mycket speciellt -  en vacker ceremoni -  där ungdomarna med stort allvar skrev sina hälsningar,  kramade om och tröstade varandra.

Den vackra musiken var bla Tears in heaven/Eric Clapton - För Kärlekens skull/Ted Gärdestad - Candle in the wind/Elton John - Tro/Marie Fredriksson - All you need is love/Beatles m fl.
Solisten Jonas  Bergström sjöng I den stora sorgens famn och I himlen finns inga tårar. Organisten Katja Själander avslutade musiken genom att spela Håll mitt hjärta av Björn Skifs.

Sex starka män i mogen ålder bar ut den helt rosentäckta kistan till den väntande bilan.
Efteråt var mottagning i Församlingshemmet. Den var jag inte med på.

Mycket känslor och tårar var det i kyrkan och i min kropp sitter ceremonien kvar länge framöver.

VACKERT, LJUST OCH KÄNSLOFULLT - en gripande begravning - den vackraste jag någonsin 
bevistat. Sov Gott du rara, fina, lilla Cecilia!


Fantastiska ord som denna härliga tjej lämnade efter sig kan ni få del av här nedan:

"Man får inte mer tid för att man "sparar" den.
Det är ingen ide att spara tiden för att kunna använda den senare.
Om man vill få ut så mycket som möjligt av sitt liv,
ska man leva varje sekund som den är den sista.
Man ska göra det som gör en glad.
Om man uppskattar tiden man har spelar det ingen roll hur lång den blir".