onsdag 21 september 2011

BESÖK HOS REUMATIKERLÄKAREN

har det varit i fredags. Tyvärr låg sänkan alldeles för högt, så nu måste det bli ändrad medicinering.

Självförvållat säkert, då jag försöker trappa ner på mitt kortisonintag - sakta, sakta - men efter att ha ätit medicinen så många år, behöver nog kroppen god tid på sig för att komma ihåg att producera eget kortison. Nu får jag öka en annan medicin och lämna blodprov ofta för att se hur det fungerar och självfallet hoppas jag att det ska gå bra.

Mörkt och trist ute, men sol har lovats till i em.- hoppas på det. Nu åker jag in till stan´ och ska försöka shoppa litet som jag behöver - eller i vart fall TITTA-  om jag kan hitta något spännande.

Hoppas ni har det gott denna onsdag.Kramar till alla som tittar in!


måndag 19 september 2011

Väninnan Marie bjöd med mig på konsert i Konserthuset i lördags eftermiddag.

Under ledning av dirigent Sakari Oramo framförde Filharmonikerna:
Totenfeier av Gustav Mahler och
En Faustsymfoni av Frantz Liszt.
Fantastisk vacker, mäktig och fängslande musik. Och med en dirigent som levde med i musiken med hela kroppen - bara att iaktta honom var fängslande.

Som avslutning sjöng Stockholms Studentsångare med solisten Mats Carlsson så vackert och mäktigt att jag blev rörd till tårar.

Jag lyssnar och ser gärna konserter på TV men ingenting går upp emot att själv få närvara och ta emot den vackra musik som fyller kroppen under ett direkt framförande.

Det här ger mersmak och jag är så glad att ha funnit konserter som framförs på eftermiddagen.
Att ta sig in till stan´ på kvällstid tar emot.

Jag tror att nästa lockande konsert blir den 28 januari då Brahms och Stravinsky kommer att framföras - med samme karismatiske dirigent. Något att se fram emot i vintermörkret!

fredag 16 september 2011

Har varit hos farbror reumatikerläkare. Han kunde konstatera att min sänka var alldeles för hög. Något jag misstänkt länge - dels därför att jag försöker att sakta, sakta trappa ner på min kortisondos - och dels därför att jag varit mer än tröttaste trött. Nu vet jag varför och ska ändra litet i medicineringen.

Har också beställt tid till VC, där farbror höga-blodtryckdoktorn ska konsulteras igen. Önskar även där trappa ner på medicineringen.

I morse blev det fart på tanten. Sovrum och vardagsrum har fått putsade fönster och allt i övrigt är också avtorkat, dammsuget och putsat. Inte kan väl den lilla extra tabletten jag tog igår kväll ha satt sådan sprutt på mig?? På måndag får jag fortsätta med höststädningen i lägenheten. Sedan måste det bli rensning igen i källaren. Där samlas alldeles fööör mycket gegga.

I morgon blir det besök på Konserthuset tillsammans med en väninna, som så vänligen bjudit med mig. Det ser jag fram emot.

Solen skiner hos mig och det är skönt promenadväder. Hoppas ni också ska få en fin och skön helg.
Allt gott till alla mina rara bloggvänner!

tisdag 13 september 2011

ASTRID, JAG OCH DOM ANDRA ....

.... ÄR TITELN PÅ EN BERÄTTARSTUND IDAG MED INGER NILSSON

Jag gläder mig åt att få träffa och prata med allas vår PIPPI på riktigt. Det är min förening SPF som har anordnat det här trevliga denna tisdagseftermiddag.

lördag 10 september 2011

BALKONGEN HAR NU RENSATS

på blomkrukor och möbler och blivit nerburna i källaren av starka barnbarnet.

En stol finns kvar för mig, för ännu kan man förhoppningsvis fånga en solstråle innan kylan sätter in på allvar.

onsdag 7 september 2011

Jag är så tacksam för att jag fått en "nygammal" dator av svärsonen, så att jag har någonting att skriva på och med.

Sonen som har it-företag var på genomresa igår och bodde självklart över natt hos lilla mamma. Jag fick då hans hjälp att lägga in och fylla på det mest elementära som jag saknat i datan. Nu har jag även en e-post som fungerar - kerstin.bridgeman@hotmail.se!!! Hälsa gärna på mig där i ett kort test.

Tangentbordet är mycket komprimerat och fingrarna halkar lätt in på fel tangenter (som jag i hastigheten inte märker) Därför ser jag att mina kommentarer innehåller fler skrivfel än vanligt. F´låt. Än så länge testar jag mig fram på olika saker - att våga är att vinna - inbillar jag mig.

Nu är det snart dags för läkarbesök hos reumatikern och idag ska jag gå förbi husläkaren och lämna blod på laboratoriet, så att doktorn kan se hur jag mår. Det regnar ute och är mörkt men ut måste jag i alla fall ta mig för detta ärende. Samtidigt blir det en promenad och en nypa frisk luft.

Hösten är här - på riktigt!

lördag 3 september 2011

torsdag 1 september 2011

BÖCKER

Under några veckor har jag läst tre tjocka böcker - Dynastin Ravenscar - författare är  Barbara Taylor Bradford.
Så där lagom sommarlättläst - -

Idag börjar jag läsa en ny bok av Maeve Binchy: I själ och hjärta. Hennes berättelser tilldrar sig oftast på Irland. Hoppas även denna bok gör det.

Men först blir det litet småstädning, inköp av mat och promenad i solen - sen´så......