fredag 26 augusti 2011

VISST ÄR DET HÖST ....

......... det känns minsann i luften. Trycket ute har varit lågt och det är klart att man känner av en viss trötthet - kanske också ett visst vemod - som tydligen alltid infinner sig varje år den här tiden. Men luften är klar och skir.

Mina underbara pelargoner på balkongen börjar slakna och varje dag plockar jag bort fula blommor. MEN i sin prakt hade den 1 m långa blomlådan hela 55 jättestora blommor. Har fotograferat dem och bilden liggen i "gamla" datorn, som jag ännu inte fått tillgång till. Kanske kan jag så småningom få fram bilderna så att jag kan visa senare. Kan vara fint att se när snön ligger ute?

Gamla datorn ja - det är ett kapital för sig. Den la bara av och det gick inte att rubba cuzern. Har en duktig dotterson med ännu duktigare kompis, som jag har bett om hjälp att justera eländet men grabbarna har ju alltid så mycket omkring sig - så kanske får jag kosta på en dataverkstad att fixa till allting åt mig.

På nya datan har jag försökt lägga in så som det var i den gamla men jag får ideligen frågor - som jag på det tekniska dataspråket inte vet vad de betyder - och svarar då antagligen åt skogen. Så nu har jag ingen e-mail - den bara försvann. Nödrop utskickat till dottersonen idag - hoppas han har förbarmande över en stackars mormor. Funderar starkt (åter igen) på att lägga av ------ Mina bilder kommer jag alltså inte åt och därför ser inläggen så torftiga ut, sorry!

Nu ska här städas litet inför helgen och jag vill önska alla mina goa, rara vänner som tittar in här

                                                      EN SKÖN OCH FIN HÖSTHELG


söndag 21 augusti 2011

BEGRAVNING I HELSINGBORG

Tåget tog mig till Helsingborg och även därifrån hem igen när det var så dags.

Vi bodde på hotell - min dotter och hennes familj - min son och hans familj - det kändes tryggt.
Tidigt lördag morgon i strålande sol men med kyliga vindar begav vi oss till Sancta Maria kyrka, en gammal kyrka från tusentalet. Kyrkbänkarna fylldes vartefter på med sörjande släkt och vänner och jag tror vi var över hundra närvarande.

Den mörkgröna kistan var omgiven av höga ljusstakar och kandelabrar och många vackra blomsteruppsättningar.

Vacker musik - Nimrod (Elgar) och Intermezzo ur Cavalleria rusticana (Mascagni) spelade av kyrkomusiker Mats Hultkvist och Catarina  Kynastons vacka stämma gav ro med Jerusalem Hymn och Thank you for the Mondays - förutom några psalmer där hela församligen kunde delta.

15 år gammal blev jag handlöst förälskad i Mannen - vid 17 började vi sas "kila stadigt" och när jag var 22 och han 24 så gifte vi oss - ett äktenskap som varade i 27 år.  Två underbara barn fick vi och dom har nu också skänkt oss barnbarn.  Lilla Guldlock var med oss alla och hon grät och snyftade - just precis så som jag själv- och många andra skulle ha velat göra från hjärtat.

Mina tankar går även till nuvarande hustrun, som haft flera år av sjukdomsbekymmer över maken.
Det kommer att bli tomt för henne.

Ett tungt avsked främst för mina barn, men livet går vidare, som det gjort i alla tider. Och jag fick ett vackert slutgiltigt avslut på vår kärlekssaga. FRID önskar jag honom.


måndag 15 augusti 2011

Bloggintresset ligger inte så högt just nu, men det blir bättre, jag lovar.

På fredag bär det av till Helsingborg, där begravningen äger rum på lördagen. Det blir en känslosam dag för många men för mig går tankarna tveklöst till mina barn, som mist sin far.
Blommorna är nogsamt beställda och den sista hälsningen från mig blir präntad på sidenband.

Hotell är bokat och nu är det bara resan kvar att beställa. Troligen flyger jag ner och tar tåget tillbaka hem.

Jag ska försöka stötta mina barn och jag vet att dom finns där för mig. Vi ska klara av denna sorgens dag  värdigt och hedersamt.


söndag 7 augusti 2011

SORG I FAMILJEN

Mina barns far och min käre f.d. man har somnat in för alltid nu i juli månad. Vi hade 30 år tillsammans.

Även om vi var frånskilda sedan många år tillbaka, känns sorgen svår och betungande.
Barnen hann besöka honom på sjukhuset och kunde ta farväl av honom.
Begravningen sker nu i augusti och vi kommer alla att vara vid hans sida för ett sista farväl.

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och någonting alldeles oväntat sker.
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig densamma mer.

(Alf Henriksson)

onsdag 3 augusti 2011

SÅ HAR DET HÄNT ÄVEN FÖR MIG ....

.........  min dator har tagit paus - eller rättare sagt - den har mer eller mindre lagt av.

Min käre svärson har varut så  snäll och skänkt mig en ny men ännu har inga gamla dokument blivit överförda och jag har svårt att hitta bland alla nya tangenter! Därför blir det ofrivillig paus här ett tag. Jag blir jätteglad om ni tittar in och lämnar en hälsning.

Håll tummarna för mig att det ska lyckas att föra över dokumenten.

AUGUSTIKRAMAR TILL ER ALLA